Potrivit unui Ordin al Ministrului Educaţiei, publicat deja în Monitorul Oficial al României, liceele la care niciun elev nu a promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară din 2019 nu vor mai putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2020-2021.

Aceasta înseamnă că unităţile de învăţământ respective vor înceta, practic, să mai existe ca licee.

„Propunerile privind cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a cu frecvenţă zi învăţământ liceal, pe nivelul/filiera/profilul/specializarea/calificarea profesională/programul de studii, pentru care s-a obţinut prin Ordin de Ministru autorizarea de funcţionare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unităţile de învăţământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puţin un absolvent”, menţionează actul normativ citat.

În cauză sunt nu mai puţin de 43 de licee din 23 de judeţe ale României. Printre ele, şi Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeş.

Niciun elev care a absolvit clasa a XII-a la liceul din Curtea de Argeş nu a promovat examenul de bacalaureat din acest an.

Într-o intervenţie televizată, fostul ministru de resort, dna Ecaterina Andronescu, a declarat că liceele în discuţie nu-şi vor închide efectiv porţile, ci se vor axa pe învăţământ profesional.

sursa foto: Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here