Liceul Armand Călinescu din Piteşti a avut jandarmi profesori, pentru câteva ore

Date:

Share post:

„Pentru că ne dorim să fim aproape de elevii instituțiilor de învățământ din județul nostru, am mers astăzi la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din municipiul Pitești, unde am luat locul dascălilor la catedră pentru câteva ore.

De această dată nu am fost singuri și i-am avut ca parteneri pe reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Pitești”, a informat azi biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

„În timpul petrecut împreună, jandarmii le-au prezentat elevilor elemente de legislație, principalele fapte antisociale ce ar putea fi săvârșite de aceștia și consecințele legale, sociale și morale ale acestora. Pe timpul activității preventiv-educative au fost dezbătute și teme precum prevenirea bullying-ului și a absenteismului școlar.

Obiectivele urmărite în cadrul activităților de acest gen sunt prevenirea faptelor antisociale în rândul tinerilor, evitarea implicării acestora în situații de încălcare a legislației privind ordinea și siguranța publică, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare și conștientizarea riscurilor la care se pot expune prin nerespectarea unui minim de reguli de protecție personală”, a mai informat Jandarmeria.

Jandarmii argeşeni nu sunt nici pe departe la prima astfel de acţiune preventivă desfăşurată în şcolile din judeţ. Ultima de acest fel a avut loc luna trecută, atunci când oamenii legii au vizitat elevilor de la o şcoală din Merişani, situată într-o zonă cu potenţial infracţional ridicat.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

Vizite6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...