Liceele degeaba ale Argeşului

Date:

Share post:

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2023 de anul acesta, corelate cu cele din anii anteriori, relevă că liceele cele mai bune din judeţ sunt tot aceleaşi de decenii. Sunt, însă, şi vreo 10-15 licee care se regăsesc, an de an, la coada clasamentului privind promovabilitatea. Licee degeaba…

Şi anul acesta, cele mai bune rezultate la Bacalaureat le-au obţinut liceele cu tradiţie din Piteşti, Curtea de Argeş şi Câmpulung, unde se ştie că se face şcoală de calitate: IC Brătianu, Zinca Golescu, Odobescu, Cantacuzino (fostul Sanitar), Teiuleanu (fostul Economic) şi Ion Barbu din Piteşti, Iulia Zamfirescu din Mioveni, Vlaicu Vodă din Curtea de Argeş, Dinicu Golescu şi Carol I (fostul Pedagogic) din Câmpulung.

Promovabilitatea aici a fost de peste 80%, mergând până la peste 99%, în cazul liceului „Brătianu”.

Un procent foarte bun de promovabilitate a avut şi liceul tehnologic din Vedea (aproape 81%), singurul din mediul rural din judeţul Argeş cu peste 80% dintre elevi reuşiţi la Bacalaureat. Profesorii şi elevii de acolo merită felicitaţi pentru aceste rezultate. E semn că şi la ţară se poate face carte, dacă există dorinţă şi pricepere.

La coadă, mereu aceleași licee

Cifre inacceptabil de mici la multe licee din Argeş

La polul opus avem opt licee, şapte de stat şi unul privat, unde cel mult unul din trei elevi (sau mai puţin de atât) a putut promova examenul de Bacalaureat. Sunt cam aceleaşi licee care în fiecare an se regăsesc la coada statisticilor, semn că acolo e ceva în neregulă nu doar cu elevii.

E vorba despre Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Piteşti şi de liceele tehnologice Topoloveni, „Dinu Brătianu” Ştefăneşti, „Victor Slăvescu” Rucăr, „Dimitrie Dima” Piteşti, „IC Petrescu” Stâlpeni (foto sus), nr. 1 Mărăcineni (fostul Agricol) şi Auto Câmpulung.

Aici procentele de promovabilitate au variat între 15% la Liceul Tehnologic Auto din Câmpulung şi 33% la Colegiul Ecologic particular din Piteşti, potrivit cifrelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

RECOMANDĂRI – Bacalaureat 2023 la seminariile teologice din Argeş: Dumnezeu cu mila

surse foto: ISJ Argeş, Facebook/Liceul Tehnologic „IC Petrescu” Stâlpeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...

Muzica zilelor noastre: O simfonistă dedată rockului

Nimeni alta decât instrumentista bucureșteană Natalia Pancec. Șef partidă...

(Galerie foto) La Boteni, canalizarea pute ”în limitele maxim admise de lege”

Mai mulți cititori ne-au semnalat că la Lunca, în...

Tot ce trebuie să știi despre jocul American Poker 2

Cazinourile online se remarcă prin fapul că oferă atât...