Cunoscuta activistă civică Simona Niculescu, din satul valea Brazilor, comuna Băiculeşti (fondatoarea asociaţiei „Public Attitude”, o entitate deja cunoscută pentru lupta sa cu abuzurile diverselor autorităţi), a luat poziţie, recent, faţă de ceea ce noi am numit blocarea Justiţiei, pricinuită de protestele magistraţilor şi grefierilor.

Judecătorii (dar nu doar ei – n.n.) nemulțumiți că ar putea rămâne fără pensii speciale, au anunțat azi (21 ianuarie) că vor suspenda activitatea începând de mâine.

Tribunalul Argeș, mai fâșneț, a suspendat activitatea de azi, 21 ianuarie, fără a mai anunța.

Am bătut drumul cu taxiul pentru a mă judeca a doua oară împotriva executorului judecătoresc care nu vrea să execute Primăria Băiculești (am mai câștigat un proces împotriva dumnealui, a fost amendat, definitiv).

Măcar au avut decența de a mă aștepta în sală pentru a mă anunța (încuviințaseră prezentarea la ora 12).

Rămâne întrebarea: oare libertatea magistraților de a suspenda activitatea nu se oprește acolo unde începe dreptul meu de a fi judecată într-un termen „rezonabil”Dan Tanasa a făcut o observație similară. Poate se mai gândesc și alții, în special juriști …

Această formă de protest este o glumă proastă, cu un rezultat previzibil. Dacă le vor fi eliminate pensiile speciale de către Camera Deputaților, vor sesiza instanţa, cerând să nu fie aplicată Legea în cazul lor, deoarece ar contraveni textelor internaționale.

Colegii le vor da dreptate și le vor restabili drepturile. Numai noi justițiabilii ne alegem cu procese amânate sine die”, e de părere dna Simona Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here