Legea interoperabilității va schimba relația dintre cetățean și stat, în ce priveşte digitalizarea (Octavian Oprea, vicepreşedinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României)

Date:

Share post:

Octavian Oprea, vicepreşedinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României, a vorbit în exclusivitate în podcast-ul Digitalio – In The Loop despre perspectivele digitalizării în contextul vizitei recente din Republica Moldova, în cadrul căreia a fost înființată Comisia mixtă pentru transformare digitală, dar și despre cum va schimba legea interoperabilității relația dintre cetățean și stat.

„Am convingerea că inițiatorul acestei legi, Sabin Sărmaș (Ioan Sabin Sărmaş, deputat PNL de Cluj – n.r.), va face tot posibilul ca legea să fie adoptată până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare.

Legea Interoperabilității este un act normativ care i-a lipsit României și dacă ne întrebăm de ce nu s-a făcut digitalizare în România, lipsa acestei legi este unul dintre motivele principale, pentru că instituțiile publice nu au fost obligate să furnizeze date către celelalte instituții. Date care nu aparțin instituțiilor, aparțin cetățenilor.

Din momentul în care cetățenii își doresc servicii publice de calitate, să nu mai stea la cozi, cu siguranță își vor da acordul ca aceste date să fie folosite și de alte instituții”, a declarat Octavian Oprea (foto) pentru site-ul de specialitate Digitalio.

Articolul integral, precum şi înregistrarea video despre care se face vorbire mai sus le puteţi găsi aici.

sursa foto: Facebook/Octavian Oprea

Vizite7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...