Aşa ceva se întâmplă în România, dar nu la Piteşti, din păcate, ci taman în capătul de nord-vest al ţării, la Oradea.

Din cauza faptului că farmaciile de acolo (dar şi din alte locuri din ţară) se codesc să vândă măşti de protecţie ieftine (profit prea mic, muncă prea multă), primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a decis ca măştile ieftine să fie vândute de Primărie, la chişcurile de bilete pentru transport local.

ideea e ca toată lumea să se poată conforma cerinţelor de a purta mască acolo unde trebuie, fără a da 7-8 sau 10 lei p eo mască, ci doar 1,5 lei.

„Începând cu această după-amiază, prin chioşcurile de bilete ale OTL (echivalentul orădean al Publitrans Piteşti – n.r.) se vor pune în vânzare măşti de protecţie împotriva coronavirusului la preţul de 1,50 lei.

De luni dimineaţa, toate chioşcurile vor avea cantităţi suficiente de măşti pentru a satisface cererea, astfel ca cetăţenii să poată folosi în siguranţă mijloacele de transport în comun.

Am decis să punem în vânzare în acest mod măştile fiindcă, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o cu farmaciile nu a funcţionat, doar o parte dintre farmacii acceptând să pună în vânzare măştile furnizate la preţul convenit.

În această situaţie, am convenit să comercializăm măştile prin punctele de vânzare ale unităţilor din subordinea Primăriei Oradea.

De luni dimineaţa, măştile vor putea fi cumpărate şi la intrarea în Primărie. Sperăm că în felul acesta vom contribui la reintrarea în normalitate şi la limitarea răspândirii coronavirusului”, a scris pe pagina de Facebook primarul din Oradea, Ilie Bolojan.

Am decis să publicăm această ştire pentru ca şi alţi primari, mai ales de la noi din judeţ, să aibă mai la îndemână exemplul primarului Bolojan de la Oradea şi să-l poată urma.

Să vedem dacă se va încumeta cineva.

În imaginea de sus, primarul Ilie Bolojan, un edil căruia-i pasă de concitadinii săi.

sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here