După cum am scris chiar ieri, echipa de fotbal CS Mioveni s-a calificat la pas în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins la scor de neprezentare (3-0) echipa de liga a 3-a Sporting Lieşti, din judeţul Galaţi.

„Plusul de experienţă al echipei de Liga a II-a a învins entuziasmul tinereţii celor din Lieşti”, au notat, la finalul meciului de ieri, colegii de la ziarul local „Viaţa Liberă”.

Din păcate, cealaltă echipă de ligă secundă de la noi, FC Argeş, a ratat şansa de a ajunge până aici, pierzând lamentabil, în turul precedent, în faţa unei formaţii din Slatina care joacă la nivel de judeţ.

Păcat, pentru că şi FC Argeş ar fi putut ajunge lejer măcar în 16-imile Cupei, iar aici ar fi putut da peste un adversar abordabil. Ar fi fost frumos ca Argeşul să fi avut două echipe în optimi. N-a fost să fie, însă.

De ce e doar Mioveniul în optimi, iar Argeşul nu? Iată o posibilă explicaţie.

La meciul pierdut la Slatina, antrenorul lui FC Argeş, dl Emil Săndoi, a menajat mai mulţi titulari. Unii au fost chiar lăsaţi acasă. Obosiţi, cică, după o deplasare la Timişoara, cu autocarul.

De cealaltă parte, dl Iordan Eftimie, tehnicianul celor de la Mioveni, a menajat doar vreo 3-4 titulari de drept. Însă, a deplasat la Lieşti cei mai buni jucători apţi de joc. Aproape pe toţi.

La o adică, dacă meciul ar fi decurs în favoarea gazdelor, Ayza şi Năstăsie putea oricând intra pe teren. Din fericire, n-a fost cazul.

N-a fost pentru că jucătorii din Mioveni au abordat meciul serios şi nu şi-au subestimat adversarii mai slab cotaţi, aşa cum au făcut fotbaliştii pregătiţi de dl Săndoi.

Per ansamblu, traseele în Cupa României ale lui FC Argeş, respectiv CS Mioveni pot fi interpretate şi cae o lecţie de seriozitate şi de profesionalism pe care antrenorul Mioveniului, dl Iordan Eftimie, a oferit-o mai tânărului său coleg Emil Săndoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here