Laura Pănăzan, o doctoriţă-scriitoare din Piteşti, îşi lansează acasă două volume despre terapia de cuplu

Date:

Share post:

Doctoriţa Laura Pănăzan, originară din Piteşti, domiciliată acum în Capitală, îşi va lansa acasă, în data de 11 mai, două volume, intitulate, amuzant, „Un dulău şi un arici la terapie de cuplu”.

Laura Pănăzan e o figură aparte în lumea medicală românească, şi nu doar prin faptul că e şi scriitoare, cu două volume care au văzut deja lumina tiparului. Medici care să fie şi scriitori de succes mai sunt câţiva; avem chiar la Piteşti exemplul dr. Viorel Pătraşcu, ale cărui articole şi volume de călătorie (y compris vestitul Jurnal de la Filipeni, care e volum de memorialistică) le-am savurat pe nerăsuflate.

Şi medic, şi psiholog

Dna Pănăzan e şi medic dentist – a învăţat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, după ce a absolvit, acasă, liceul Brătianu – dar e, în acelaşi timp, şi psihoterapeut, absolventă a Facultăţii de Psihologie a Universităţii din Bucureşti.

Deci nu Spiru, nu Brâncoveanu, nu Cantemir, nu Titulescu, Maiorescu ori altele de acelaşi calapod.

Cele două volume ale Laurei Pănăzan

În plus, Laura Pănăzan mai şi scrie. Şi o face chiar foarte bine. N-o spune subsemnatul (n-am apucat încă să citesc nimic semnat de dumneaei, urmează), ci oameni mai îndrituiţi să-şi dea cu părerea.

O mostră în acest sens, semnată de Mihaela Popa, lector univ. dr. la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: „Cartea Laurei Pănăzan este o fereastră către o lume spre care cu totii tânjim.

O carte despre noi şi despre alţii ca noi care îşi doresc relaţii odihnitoare si pline de sens. O carte cheie, cu povesti pe care le citeşti cu nesaţ şi gândesti: ah, şi eu am simtit aşa! O carte din care fiecare îşi ia porţia de iubire de care are nevoie pentru a mişca relaţia de cuplu spre o nouă etapă, mai plină de armonie si continere…

Pare o carte pentru copii, dar nu e aşa

Fiecare poveste, o uşă magică

… Fiecare poveste de cuplu este o uşă magică spre un interior emoţionant. Citeşti cu nesat despre alţii şi te regăseşti pe tine, vulnerabil şi cu speranţa că tu vei reusi să faci diferit. O carte care ne invită la un dialog cu noi insine, sincer si deseori tare dureros…

… Autoarea ne dă speranţa că putem să învăţăm un limbaj al iubirii funcţionale. Şi ne convinge, cu fiecare pagină parcursă, că suntem responsabili de tabloul pe care îl desenăm şi că noi alegem culorile care ne definesc”.

Lansarea celor două volume ale Laurei Pănăzan va avea loc la Piteşti, în data de 11 mai. Locul desfăşurării evenimentului nu a fost încă ales. Sunt avute în vedere două locuri: „Prima variantă ar fi Librăria Mon Cher, strada Sf. Vineri nr. 27, ora 19. Oamenii ar sta la mese la un ceai și ne-am putea întinde până târziu, dar capacitatea e puțin peste 30 de oameni. Avem timp, dar spațiul este redus. A doua variantă ar fi Biblioteca Județeană, cu cărți luate din Librăria Eminescu de peste drum”, spune autoarea.

Vom reveni cu locul exact al lansării cărţilor, de îndată ce acesta va fi stabilit. Apoi, din 12 până în 19 mai, evenimente similare vor mai avea loc la Sibiu, Oradea, Timişoara, Arad, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.

Actualizare – Din două variante avute în vedere pentru lansarea celor două volume a fost aleasă o a treia: sediul fundaţiei culturale Ilfoveanu&Badea, din strada Armand Călinescu-4, vizavi de fosta baie comunală. Ora de începere a manifestării – 18,30.

sursa foto: Facebook/Laura Pănăzan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

S-a oprit într-o mașină parcată

În urmă cu puțin timp pompierii intervin în municipiul...

O seară cu fetele – ce nu trebuie să lipsească pentru o distracție ca pe vremuri

S-a întâmplat să te uiți prin pozele vechi, de...

A fost inaugurată pasarela din cartierul Tudor Vladimirescu, spre noul Argeș Mall

Azi a fost inaugurată pasarela auto și pietonală care...

Opțiuni noi pentru WhatsApp: funcții de filtrare a mesajelor (Digitalio)

WhatsApp anunţă introducerea a trei filtre pentru accesarea mai rapidă a...

Alte 25 de microbuze electrice pentru școli din mediul rural din Argeș, cu bani din PNRR

Ieri a fost semnat contractul pentru furnizarea a 25...