Consiliul UE a votat-o azi, cu 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror european.

„Decizia vine în contextul în care marți, echipele de negociere ale Parlamentului European și Consiliului UE au discutat prin videoconferință privind viitorul șef al Parchetului European, iar ambele părți și-au menținut opțiunile inițiale: Parlamentul European pentru Kovesi și Consiliul UE pentru francezul Jean-Francois Bohnert”, a informat portalul de ştiri HotNews.

Reprezentantul României, ambasadoarea Luminiţa Odobescu, a primit mandat de la premierul Viorica Dăncilă să voteze împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

Postul TV Digi24 susţine, însă, că are informaţii potrivit cărora dna Odobescu ar fi votat invers decât i s-ar fi cerut de la Bucureşti.

Pentru ca dna Kovesi să preia funcţia de procuror-şef al Parchetului European (instituţie care va începe să funcţioneze anul viitor) mai rămâne de îndeplinit formalitatea validării votului de azi de către Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here