O jurnalistă poloneză a relatat, luni, într-un articol publicat de ziarul local „Gazeta Krakowska”, că o femeie din Cracovia cumpărase, dintr-un magazin Auchan din oraş, o borsetă ce avea imprimată pe ea însemne naziste, respectiv vulturul Wehrmacht-ului şi o zvastică.

Reproducerea acestor simboluri e interzisă prin lege nu doar în Polonia, ci în toată Europa şi în multe alte state ale lumii.

Faptul că borsete cu vulturul Wehrmacht-ului şi cu zvastica inscripţionate pe ele se vindeau la Cracovia are şi alte conotaţii.

Cele mai feroce lagăre de exterminare naziste (complexul Auschwitz-Birkenau) se află la vreo 80 de km de Cracovia, în oraşul Oswiecim. Acolo au fost ucişi cel puţin 1,1 milioane de oameni.

Purtătorul de cuvânt al magazinelor Auchan din Polonia a declarat, conform Agerpres: „…Am avut, într-adevăr, în oferta noastră de produse din 2018 aceste borsete provenind de la un fabricant polonez, însă lanţul nostru nu cunoştea acel detaliu. A fost o omisiune din partea noastră, o situaţie pe care o regretăm”.

De asemenea, s-a anunţat că deja se fac verificări în magazinele din toată ţara pentru a se retrage de pe raft produsele interzise aflate încă pe stoc.

Numele producătorului borsetelor nu a fost dezvăluit de cei din grupul Auchan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here