Lalelele din Piteşti se pregătesc de Simfonie

Date:

Share post:

Angajații societăţii de profil a municipalităţii piteştene, Salpitflor Green SA, au plantat în toamna anului trecut aproximativ 180.000 bulbi de lalele, care vor înfrumuseța orașul începând cu luna aprilie.

„Lalelele, simbol al municipiului Pitești, au fost plantate în aproape tot orașul, fiind amenajate în mod special următoarele zone: Parcul Fortuna, Grădina Publică, zona Primăriei, zona Curtea de Conturi, Parcul Central, Parcul Prundu, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Parcul Trivale, Parcul Făget și sensurile giratorii.

În această perioadă premergătoare Simfoniei Lalelelor se lucrează la
administrarea de îngrășăminte chimice pentru nutriția plantelor.

De asemenea, sunt pregătite răsaduri de flori în serele proprii, acestea urmând a fi plantate în diverse zone din oraș. În toamnă au mai fost plantate în jur de 70.000 răsaduri flori (pansele, flori de nu mă uita), urmând ca, în această primăvară, să mai fie plantate încă aproximativ 15.000 răsaduri de flori”, se arată într-un comunicat de presă.

Simfonia lalelelor este o manifestare de tradiţie a oraşului Piteşti (un „brend”, cum se spune în zilele acestea). Prima ediţie a avut loc în primăvara anului 1978

Dragostea piteştenilor pentru lalele se născuse, însă, cinci-şase ani mai devreme, o dată cu aducerea unor bulbi de lalele de la un meşter horticol din Arad.

Iniţiatorul manifestării a fost dr ing Ilarie Isac, pe atunci director al Trustului Pomiculturii din Mărăcineni. Lui i se datorează şi iniţiativa, dar şi numele manifestării, devenită, peste decenii, emblematică pentru Piteşti.

Imaginea este de la ediţia de anul trecut.

sursa foto: Florăria Tria’s

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...