„Ieri, 24 august, subprefectul cu atribuțíi de prefect, Corneliu Cîrstea, subprefectul Andrei Ciungu si directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, Sorina Honțaru, au efectuat o vizită la Mioveni, la compania Dacia Groupe Renault, la invitatia dlui Christophe Dridi, manager al Groupe Renault Romania”, a transmi Prefectura Argeş.

„Cu acest prilej s-a constatat ca sunt asigurate condițiile necesare de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, in contextul reluarii activității uzinei.

Conducerea Dacia Groupe Renault a prezentat măsurile de prevenţie care au fost luate pentru asigurarea protecţiei sanitare a angajaților, în contextul actualei pandemii, fiind vizitate, de asemenea, cateva secţii ale uzinei. În completarea măsurilor prezentate de managerul Dacia, directorul Direcției pentru Sănătate Publică Argeș a prezentat și alte măsuri necesare în vederea asigurării unui climat de muncă sigur și evitării contaminării cu virusul pandemic.

Instituția Prefectului apreciază preocuparea conducerii companiei Dacia Groupe Renault, care, prin măsurile luate, încearcă să asigure cele mai bune conditii de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 , atât în interiorul uzinei, cât și în exteriorul acesteia”, se mai arată în comunicarea Prefecturii.

Cu aproximativ două luni în urmă, la uzina Dacia de la Mioveni fuseseră confirmate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, în rândul salariaţilor.

Fapt confirmat, de altfel, de către Direcţia de Comunicare a grupului Renault.

Având, însă, în vedere, stricteţea măsurilor luate încă de atunci pe platforma Dacia – măsuri care, de multe ori, exced chiar obligaţiile legale – e de presupus că infectările nu s-au produs în incinta uzinei, ci mai degrabă pe drum la şi dinspre uzină sau în comunităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here