La Spitalul Mioveni, în premieră, o reconstrucţie de arteră

Date:

Share post:

Încă o premieră înregistrată la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde o echipă coordonată de medicul Horia Trăilă, managerul spitalului, a efectuat prima operație de angioplastie, constând în reconstrucția arterei iliace, pe o suprafață de 15 cm.

Astfel, Spitalul Orășenesc Mioveni devine o opțiune sustenabilă și o variantă la nivel județean sau regional pentru proceduri la nivelul aparatului cardiovascular și intervențiile de reconstrucție a vaselor de sânge, prin compartimentul de chirurgie vasculară și laboratorul de angiografie.

Angiografia este, în general, o procedură sigură și fără durere. Angiografia poate fi utilizată pentru a ajuta la diagnosticarea sau investigarea diferitelor afectiuni care afectează vasele de sânge:

– ateroscleroza (îngustarea arterelor), riscul de a avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord;
– boala arterială periferică (reducerea alimentarii cu sânge a muschilor picioarelor);
– un anevrism cerebral (când peretele arterial este sabit, apare ca o umflatură pe traiectul unei artere cerebrale care irigă creierul;
– angina pectorală/cardiopatie ischemică (durere toracică care apare atunci când alimentarea cu sânge a muschiului cardiac este restrictionată);
– cheaguri de sânge sau embolie pulmonară (un blocaj în artera care alimenteaza plămânii);
– o blocare a alimentarii cu sânge a rinichilor.

sursa info şi foto: Spitalul Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular