La Spitalul Judeţean Piteşti, aparat laser pentru tratarea calculilor biliari şi urinari

Date:

Share post:

Începând cu luna decembrie a anului 2018, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, calculii renali pot fi îndepărtaţi prin metode neinvazive, se arată într-un comunicat de presă al unităţii spitaliceşti.

„Este vorba despre procedura denumita litotriţie – un tratament modern, care poate feri pacientul de dureri. Procedura constă în mărunţirea sau pulverizarea calculilor urinari, fragmentele fiind apoi eliminate mult mai uşor, în mod natural, prin urină. Intervenţia este extracorporeală”, a declarat dr. Flavius Băjan, şeful secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Aceste interventii se pot efectua ca urmare a achiziţionării de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a sistemului laser numit  „Auriga QI”.

„În litotriţia calculilor urinari şi biliari, endoscopia cu laserul Auriga QI asigură proceduri invazive minime, devenind o procedura prietenoasă faţă de pacient.

Datorită fibrelor de diametru mic, pot fi tratate cu succes chiar şi acele zone din organism greu accesibile în mod obişnuit.

Principalul avantaj este reprezentat de faptul că impulsurile de înaltă rezonanţă asigură dezintegrarea extrem de eficientă a oricărui calcul, indiferent de compoziţia chimică a acestuia.

Aparatul a fost achiziţionat la finalul anului trecut…valoarea acestuia se ridică la 217.000 lei, fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Argeş”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular