La Spitalul Judeţean din Piteşti a început cumpărarea de aparatură din banii europeni accesaţi în primăvară

Date:

Share post:

La finalul lunii martie scriam, şi pe site-ul nostru, şi pe cel al reţelei de presă independentă presshub.ro, din care facem parte, despre faptul că Spitalul Judeţean din Piteşti a izbutit să acceseze aproape 9 milioane de euro, bani europeni nerambursabili, pentru a se dota cu aparatură şi echipamente necesare în lupta anti-Covid.

„Esste cel mai mare proiect de finanţare europeană accesat vreodată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti”, a punctat şefa unităţii, Adriana Molfea. „E un adevărat punct de sprijin, în vremuri fără precedent. Cu aceste dotări vom trata, la nivel înalt, bolnavii, fără să ne facem griji, cel puțin în privința materialelor și aparaturii, pentru ce o să urmeze”, a mai spus dna Molfea.

Proiectul prezentat de instituţia spitalicească a fost admis la finanţare cu 98 de puncte din maximul posibil de 100, în urma evaluării administrative, tehnice și financiare. Chestiune cu atât mai meritorie cu cât proiectul respectiv a fost redactat de personalul spitalului, fără a fi fost nevoie să se recurgă la serviciile unei firme specializate, de consultanţă.

Azi, purtătoarea de cuvânt a spitalului, Cristina Cazacu, a informat că deja se fac primii paşi înspre materializarea proiectului respectiv. „A fost lansată procedura de achiziție publică pentru echipamente, aparatură medicală si dezinfectanți, în cadrul proiectului Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP). Mai mult, o parte din aparatura medicală a fost deja achiziționată. La fel și în cazul dezinfectanților”, a transmis dna Cazacu.

„Astfel, unitatea va fi dotată cu dezinfectanți, echipamente de protecție și, cel mai important, aparatură de înaltă performanță: aparatură monitorizare hemodinamică avansată, aparatură încălzire plasmă, aparatură ventilație mecanică pentru transport, aparat digital fix pentru radiodiagnostic cu doi detectori, toate acestea fiind necesare în tratarea și diagnosticarea pacienților Covid -19 din cadrul SJUP.

Multe dintre echipamentele ce au fost sau urmează să fie achiziționate vor spori accesul pacientilor la serviciile necesare. De asemenea, spitalul va fi dotat cu echipamente care să permită lărgirea gamei de investigații si proceduri în conformitate cu necesitățile diverselor categorii de pacienți. Aceste dotări vor duce la creșterea nivelului de siguranță al personalului spitalului, reducând numărul de îmbolnăviri în rândul acestora. Vor fi identificate și izolate din timp cazurile de infectie cu virusul SARS-Cov -19, chiar și în cazul pacienților asimptomatici.

La nivelul pacienților infectați cu virusul SARS-cov-2, achiziționarea de echipamente de monitorizare, tratare și evaluare va duce la identificarea din timp a complicațiilor ce pot apărea ca urmare a bolii, iar echipamentele necesare tratamentului vor crește rata de însănătoșire concurând astfel la… reducerea mortalității în rândul pacienților COVID-19.

La nivelul populației generale, echipanentele de testare vor permite identificarea și izolarea la timp a pacientilor Covid precum și determinarea încărcăturii virale înainte de externare, ceea ce va proteja populația generală respingând răspândirea virusului”, a mai informat spitalul.

Proiectul european în discuţie se va derula până la finalul anului în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...