În perioada 12-20 ianuarie, la cele două şcoli de agenţi (subofiţeri) de Poliţie din ţară, localizate la Cluj-Napoca şi la Câmpina, judeţul Prahova, au loc concursuri de admitere.

În mod surprinzător, la prima vedere, concurenţa la cele două şcoli de agenţi de Poliţie este una acerbă. Aproape de concurenţa care era, înainte de 1989, la facultăţi de renume, precum Medicină, Drept sau Ştiinţe Economice.

Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, care oferă un număr de 1.300 de locuri, concurenţa a atins cifra de patru candidaţi pe loc.

La cealaltă şcoală similară, „Septimiu Mureşan” din CLuj-Napoca, pe cele 300 de locuri disponibile s-au înscris aproape 1.400 de candidaţi, adică 4,6 candidaţi pe loc.

Pentru comparaţie, la nicio facultate din Piteşti, de cel puţin un deceniu încoace, nu s-a înregistrat vreo astfel de concurenţă.

De altfel, în toată România, facultăţile unde există o astfel de competiţie pot fi numărate, credem, pe degetele celor două mâini.

În intervalul 12-17 ianuarie 2019 este programată susţinerea probelor eliminatorii: contravizita medicală şi evaluarea performanţei fizice.

Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză, la alegere, sub forma de test grilă) va avea loc duminică, 20 ianuarie.

sursa foto: Cluj Today

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here