La revedere, Schengen! Preşedintele Klaus Iohannis şi coaliţia PSD-PNL-UDMR aproape că au anulat şansele de admitere ale României

Date:

Share post:

Adoptate cu ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a celor cuprinse în rapoartele MCV şi fără a mai aştepta avizul Comisiei, cele trei legi ale Justiţiei promulgate ieri de preşedintele Iohannis reduc drastic şansele României de a fi admisă în Schengen.

Pe la mijlocul lunii septembrie, am publicat un articol de opinie în săptămânalul tipărit Impuls de Argeş, condus de Adi Ilinca, în care am tratat chestiunea admiterii României la spaţiul de liberă circulaţie Schengen şi implicaţiile directe la nivel de judeţ Argeş.

Articolul poate fi citit aici.

Ce s-a întâmplat din septembrie până acum

Din păcate, legile acelea ale Justiţiei, decisive în ce priveşte admiterea noastră în spaţiul Schengen, despre care scrisese şi prietenul Ovidiu Nahoi, n-au fost adoptate în forma care trebuia ca să convingă Europa că România e un stat de drept.

În forma finală, legile acestea, operă a ministrului PNL al Justiţiei Cătălin Predoiu, sugrumă orice promovare meritocratică în sistemul judiciar, menţin controlul şi influenţa politicului asupra magistraţilor şi subminează independenţa acestora.

În plus, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile Justiţiei cu o repeziciune care nu-i e caracteristiă, fără a mai aştepta avizul Comisiei de la Veneţia, deşi i s-a spus clar să aştepte acest aviz şi să ţină cont de recomandările comisiei. Nici de recomandările precedente ale Comisiei de la Veneţia nu s-a ţinut cont, cum nu s-a ţinut nici de recomandările formulate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (vestitul MCV).

Am zis ca ei, dar am făcut ca noi, pe scurt spus.

Despre cum a ajuns actualul preşedinte, Klaus Iohannis, să facă României mai mult rău decât a făcut Liviu Dragnea, pe larg, pe site-ul PressHub.

Cât despre parlamentari, cei ai Puterii PSD-PNL-UDMR au dezbătut şi votat aceste legi caustice, corozive, cu viteza de comentariu a lui Ilie Dobre, lăsându-le, în esenţa lor, cam la fel cum fuseseră în vremea lui Liviu Dragnea.

Şansele noastre de a mai intra în Schengen sunt acum drastic diminuate; mai ales că şi Suedia a anunţat că Guvernul său nu spriină aderarea noastră la Schengen.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...