La RAR Argeş, şpagă de 300 de euro pitită în masca de protecţie

Date:

Share post:

Inginerul de la Registrul Auto Român (RAR) Argeş, căruia i s-a organizat, la jumătatea lunii decembrie anul trecut, un flagrant de luare de mită, a fost trimis în judecată.

Individul pretinsese şi primise de la un bărbat din Bucureşti, membru al unui clan interlop pe nume Chiroaica, suma de 300 de euro, pentru a-i facilita trecerea inspecţiei tehnice a unui microbuz Mercedes Vito adus din Anglia.

Conform legii, farurile maşinii ar fi trebuit înlocuite cu unele conforme circulaţiei pe partea dreaptă a drumului.

La percheziţia de după flagrant, poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie au găsit suma de 100 de euro asupra inginerului în cauză, iar restul de 200 de euro, în coşul de gunoi din biroul acestuia.

Mituitorul-denunţător a declarat procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş că şpaga, în speţă trei bancnote a câte 100 de euro, i-a fost înmânată inginerului de la RAR camuflată într-o mască de protecţie.

Intermediarul afacerii, un lucrător la un birou de copiat acte, şi-a recunoscut faptele, a fost judecat după procedura simplificată şi a primit doi de închisoare cu suspendare.

Angajatul RAR prins cu şpaga vârâtă în mască a fost arestat la domiciliu, apoi cercetat sub control judiciar.

El este judecat în stare de libertate pentru luare de mită şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 la 7 ani, precum și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta, conform Codului Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...