Ca peste tot în ţară, şi în judeţul Argeş au fost declanşate mai multe campanii umanitare, care vizează fie ajutorarea celor aflaţi în nevoie (bătrâni singuri, oameni cu diverse handicapuri etc), fie sprijinirea instituţiilor medicale, care au mare nevoie de tot felul de materiale sanitare, medicamente, teste de coronavirus etc.

Alaltăieri, am informat despre o campanie de acest gen, iniţiată de o fundaţie controlată de omul de afaceri Virgil Dumitru (patronul grupului Comesad), care-şi propune să sprijine cu cele necesare Spitalul Judeţean din Piteşti.

De asemenea, o campanie umanitară asemănătoare a declanşat şi Prefectura Argeş, la iniţiativa prefectului Emanuel Soare, care şi-a propus să strângă bani într-un cont pus la dispoziţie de filiala Argeş a Crucii Roşii Române.

Despre această din urmă campanie am informat chiar azi, cu menţiunea că la parterul clădirii care adăposteşte Prefectura Argeş se colectează şi donaţii constând în alimente neperisabile, destinate aceloraşi categorii de oameni defavorizaţi de soartă şi de vremuri.

În imaginea de sus, o parte din donaţiile deja colectate.

Aflăm, însă, cu tristeţe, că aceste două campanii umanitare sunt, parcă, la concurenţă una cu alta. Ca şi cum solidaritatea unora ar fi mai de preţ sau mai importantă decât cea manifestată de alţii.

„Se găsesc tot mai multe voci în spaţiul public argeşean, diverse instituţii, tot felul de politicieni care spun că nu trebuie să facem această campanie sau că este imposibilă.

Ce părere aveți?

Haideți să le dovedim că noi facem parte dintr-o altă generație care și vrea și poate!

Nu trebuie să ieșiți din casă și nici să aduceți ceva la Prefectură. Doar donați, de acasă, prin aplicaţiile electronice pe care le aveți.

Sunteți alături de Prefectul Județului Argeș?”

Rândurile de mai sus aparţin prefectului (e mai bine scris cu literă mică, apropo – n.r.) Emanuel Soare şi nu le comentăm.

Ne limităm doar la a spune că niciun gest de solidaritate şi de caritate nu e de prisos, în aceste zile. Şi niciun astfel de gest nu trebuie să excludă un altul, la fel de bine intenţionat.

Concurenţa e un apanaj al mediului economic, de afaceri, care nu face casă bună cu caritatea.

sursa foto: Facebook/Emanuel Soare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here