Azi, la Piteşti, a început ceea ce ar fi trebuit să fie a 44-a ediţie a Simfoniei Lalelelor, manifestare care, conform municipalităţii, a devenit un „brend” al Piteştiului.

Pentru că, nu-i aşa, Piteştiul este nu numai oraşul permiselor de conducere luate contra şpagă sau acela unde poliţiştii îi omoară pe cei care-au băut o cinzeacă în plus, ci şi oraşul lalelelor.

Din păcate, însă, în acest an, pandemia de Covid-19 face mai dificilă organizarea unei Simfonii pe măsura celor din anii precedenţi.

Lalelele abia au loc de betoane

În plus, excesele de pavele, betoane şi granit din centrul oraşului n-au prea lăsat loc de plantat lalele.

Aşa că s-a recurs la ghiveciuri şi la jardiniere, pentru că bietele lalele, cât de puţin pretenţioase vor fi fiind, tot nu se „prind” de dalele de granit aduse din import.

Nouă ni se pare că ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor aduce mai mult a Simfonie a granitului şi pavelelor, chiar dacă ghivecele cu flori mai îndulcesc un pic duritatea pietrei brute.

Laleaua de Piteşti, creată de un horticultor olandez special pentru Simfoniile de la Piteşti

Nici măcar pentru noul soi de lalele, conceput de un olandez special pentru noi şi botezat „Laleaua Piteşti”, nu s-a putut găsi suficient spaţiu verde pentru a fi plantat.

Aşa că lalelele de Piteşti, import Olanda, au fost plantate într-un ghiveci. De piatră şi el; că aşa e la noi, betoanele, pavelele şi granitul sunt la putere, de la Cornel Ionică încoace.

surse foto: Facebook/SergiuBarbu, Adrian Badea Primăria Piteşti

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here