Derby-ul codaşelor clasamentului primei ligi de fotbal, din această seară, de pe arena din Trivale, a stat sub semnul echilibrului aproape toate cele 94-95 de minute.

Cifrele arată că niciuna dintre echipe n-a dominat-o pe cealaltă, iar de la televizor, aşa s-au şi văzut lucrurile.

Totuşi, nouă ni s-a părut că ai noştri au fost o idee mai insistenţi, mai dornici de victorie, mai ambiţioşi. Şi, deşi opinia cvasiunanimă a specialiştilor a fost aceea că un egal ar fi fost mai echitabil, Argeşul a reuşit să câştige.

A făcut-o dintr-un penalty acordat, să zicem, cel puţin ciudat de arbitrul Marius Avram, căruia i s-a părut că un fundaş oaspete (Valerică Găman, dacă am văzut bine) a ridicat un pic cam sus piciorul, încercând să blocheze o minge pe care a reluat-o cu capul africanul Malele.

Găman a retras piciorul la timp, evitând să-l lovească pe atacantul Argeşului…în fine, arbitrul Avram a dictat penalty, din care a ieşit golul victoriei, după execuţia lui Şerban.

Fireşte că oaspeţii cu contestat decizia acordării loviturii de la 11 metri în favoarea lor noştri, dar zadarnic. Scorul a rămas 1-0.

O fi fost sau nu justă decizia arbitrilor… iată o întrebare la care doar Dumnezeul fotbalului, dac-o fi existând aşa ceva, poate răspunde.

Am zice să nu ne bucurăm prea tare că am bătut dintr-un 11 m făcut cadou de arbitri. Etapele viitoare riscăm să dăm peste un Colţescu, un Rusandu, un Radu Petrescu sau alţii ca aceştia, şi vom fi, poate, noi în locul Astrei.

Cum, necum, am câştigat, avem 4 puncte în loc de unul singur, dar tot pe penultimul loc suntem şi drumul până la ieşirea la liman e încă lung.

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here