Nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, s-a căsătorit azi cu aleasa sa, Alina Maria Binder, la o biserică din oraşul Sinaia.

De la biserică, mirii au parcurs drumul până la Cazinoul unde are loc recepţia de după oficierea căsătoriei religioase într-o caleaşcă.

„Caleaşca în care mirii au parcurs cei doi kilometri până la Cazinou este folosită pentru prima dată. Potrivit proprietarului acesteia, Cristian Iancu, caleaşca a fost lucrată în Italia, din lemn masiv, şi este deocamdată unicat în România”, a anunţat agenţia de presă Mediafax.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de mai multe înalte feţe bisericeşti, printre care şi Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

„Regele Mihai a fost…un adevarat român rege şi un rege adevărat român. Este rege istoric (…) Model de familist. El era necăjit că a avut doar fete, cinci, nu a avut un baiat. Dar i-a dat Dumnezeu un nepot. Pe Nicolae, care l-a destinat pe el urmaş…Singurul din familie, după Constituţie”, a declarat, cu tâlc înaltul prelat din Argeş.

Realitatea e că Regele Mihai n-a fost de acord ca principele Nicolae să aibă şansa, ipotetică, să-i urmeze la tron. De altfel, ultimul rege al României i-a şi retras lui Nicolae titlul de principe.

sursa foto: capturi video ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here