La munte, din ce în ce mai mulţi turişti fără pregătire, fără experienţă, fără echipament

Date:

Share post:

Salvamontiştii argeşeni sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de apeluri de urgenţă de la turişti care se rătăcesc pe munte ori nu mai pot continua drumul, din cauza epuizării fizice.

„Seara trecută am primit un apel 112 despre trei turişti epuizați, care nu mai ştiau unde se află, pe poteca Moş Gore, care vine de la lacul Călțun până la tunel. Nu prea am înțeles noi cum au intrat pe punctul albastru (pe care l-au şi pierdut!) când ne-au confirmat că ştiau că trebuie să meargă pe cruce albastră, dar probabil din cauza oboselii…

Chiar cu rucsacii cărați de noi, au avut nevoie de un timp uriaș să coboare la Piscu Negru, unde ne-au așteptat colegii sibieni întorși de la o alta acțiune, ca să ne reîntoarcem la Cota 2000, împreună cu cei trei.

… ne întâlnim din ce în ce mai des cu situații în care turişti români şi străini deopotrivă, fără pregătire fizică, fără experiență în munți mai joşi şi mai accesibili, fără echipament (aici nu a fost cazul) care îşi asuma trasee grele în Făgăraş, ajungând să apeleze 112.

Ideea este că aceştia pot ajunge în situații complicate, periculoase chiar, fără a avea acces la rețeaua de telefonie mobilă şi fără a avea experiența în orientare şi capacitatea fizică de a cere ajutor! Credeți-ne, știm ce vorbim!

Am avut multe cazuri de cetățeni români și străini, decedați în accidente cumplite, pentru simplul motiv că s-au supraestimat.

Cu tot respectul, respectați Făgăraşul şi muntele în general, nu vă luați după orice postare cu poze frumoase de pe net! Asta pentru a ne putea zâmbi când ne întâlnim, pentru a evita situațiile complicate şi care vă pot pune viața în pericol”, spun cei de la Salvamont Argeş.

sursa foto: Salvamont Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...