Azi se serbează Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi de sărbătoare statuată ca atare de acum şase ani. Pentru noi, cei care muncim la realizarea acestui site de presă, ziua aceasta are o semnificaţie deosebită.

Ştim că, potrivit statisticilor de audienţă ale site-ului nostru, aproximativ o treime dintre cititorii noştri sunt români aflaţi, pentru timp mai scurt, mai lung sau definitiv, în afara hotarelor ţării.

Lor, compatrioţilor care au ales să migreze înspre alte zări, în care au parte de un trai mai bun decât le poate oferi deocamdată Ţara-Mamă, le urăm să aibă parte de zile senine, fructuoase, fericite şi le transmitem că ni-i dorim pe toţi, acasă, cât mai curând cu putinţă.

Ştim, deocamdată, ţara noastră nu e la fel de prietenoasă cu toţi cetăţenii săi, unii dintre dumneavoastră nu mai au de mult niciun motiv să trăiască aici, sătui de nedreptăţi, de abuzuri, nemulţumiţi de inversarea scării valorilor, de faptul că e greu să trăieşti onorabil din muncă cinstită, în România de azi etc etc.

Dacă vă consolează cu ceva, să ştiţi că ne confruntăm cu aşa ceva aproape zilnic şi noi, cei care am ales că nu emigrăm şi să încercăm să ne facem viaţa mai bună aici, acasă.

Însă, mai ştim că sângele apă nu se face şi că, vorba unui cântec de-al Irinei Loghin, „bradului la munte-i place şi nu la loc şes”…

Vă dorim tuturor compatrioţilor care trăiţi în afara ţării ani mulţi, fericiţi, sănătoşi şi bogaţi în împliniri şi să nu ne pierdem speranţa că, într-o bună zi, România va fi o mamă bună pentru toţi fiii săi. Depinde şi de noi ca aşa să fie, cât mai repede cu putinţă.

La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here