Din 1848 încoace, de la bătălia din Dealul Spirii, atunci când pompierii comandaţi de colonelul Radu Golescu şi de căpitanul Paven Zăgănescu au preferat să moară decât să se predea trupelor turceşti, mult superioare numeric (mai puţin de 1.000 contra a circa 6.000-7.000), în fiecare zi de 13 septembrie aniversăm Ziua Pompierilor.

Aflaţi, de câţiva ani, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii militari au rămas una dintre foarte puţinele instituţii ale statului român în care cetăţenii au mare încredere. Nu degeaba scriam, cu ceva ani în urmă, că atunci când nimeni nu te mai poate ajuta, doar bunul Dumnezeu şi pompierii o mai pot face.

Aceşti oameni buni la absolut toate, de la scos pisici căzute în fântâni la stins incendii, la descarcerat victime ale accidentelor rutiere, la evacuat apa din gospodării inundate şi la multe, multe altele, şi-au construit, în decenii, un bine meritat prestigiu şi au acumulat un capital de simpatie din partea cetăţenilor cu care, probabil, nicio altă structură a statului nu se poate mândri.

La dorim tuturor pompierilor români sănătate, putere de muncă şi bucurii şi împliniri fiecăruia.

sursa foto: arhivă ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here