Intervin ori de câte ori flăcările pârjolesc totul în cale, case, mirişti, vehicule etc.

Intervin şi împotriva apei, nu doar a focului. Pentru ei, tot pericol se cheamă şi incendiul, dar şi inundaţia.

Scot victimele accidentelor de circulaţie din caroseriile contorsionate ale maşinilor, le dau primul ajutor şi fac tot ce omeneşte se poate ca să nu moară nimeni.

Salvează animale căzute prin tot felul de canale ori puţuri, căţărate prin copaci şi alte asemenea situaţii.

O fac zi şi noapte, pe caniculă ca şi pe ger, şi duminicile, şi de Paşti, şi de Crăciun, şi de Revelion, fără să ia niciodată pauză. Nici măcar atunci când nenorocirea îi prinde în timpul lor liber.

Luptă din răsputeri pentru Viaţă, fie ea viaţă de om sau de câine fără stăpân.

În general, atunci când nimeni pare că nu mai poate ajuta într-o situaţie disperată, doar doi salvatori mai pot da speranţă: Dumnezeu, de sus din Ceruri, şi ei, aici, pe pământ.

Ei, Pompierii. Încalc azi, cu bună ştiinţă, norma gramaticală şi scriu cu majusculă numele acestei profesii, pentru că e Ziua Lor, a Pompierilor.

Aceşti oameni salvează vieţi şi bunuri în fiece zi, riscându-şi ei înşişi vieţile pentru a le salva pe ale semenilor.

Fără să aibă lefuri împărăteşti, fără pensii speciale, fără privilegii.

Ştiaţi că un pompier câştigă, în general, mai puţin decât un agent de Poliţie Locală sau decât un funcţionar de Primărie sau de Consiliu Judeţean?

Dacă s-ar face un sondaj de opinie în acest sens, neîndoios, pompierii ar fi primii în topul încrederii şi respectului populaţiei, dintre toate instituţiile statului român.

Pentru toate aceste lucruri, îi felicităm pe toţi de ziua lor, le mulţumim pentru tot ceea ce fac, zi de zi, şi-i asigurăm de preţuirea şi consideraţia mea şi a colegilor mei de la site-ul Argeşul Online şi, îndrăznesc să cred, a tuturor cititorilor noştri. Şi nu numai.

Să trăiţi, la mulţi ani!

sursa foto: arhivă ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here