„Astăzi, Constantin Năstase – general în rezervă și cetățean de onoare al orașului Mioveni, împlinește venerabila vârstă de 104 ani.

Depășind Centenarul, Constantin Năstase este cel mai longeviv cetățean al orașului Mioveni, dar și unul dintre cei mai activi membri ai acestei comunități care, în ciuda vârstei înaintate, continua să se implice în diverse activități și proiecte culturale, educative ori sociale”, anunţă primarul din Mioveni, dl Ion Georgescu.

„Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, ca ofițer al Armatei Române, participând la campania din est de la început, în iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944.

A fost învățător, iar după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat.

A înființat Muzeul Cula Racovița, un loc de care a rămas foarte atașat și care îi poartă numele”, mai spune dl Georgescu.

Ani mulţi şi sănătoşi, domnule general! Să trăiţi!

sursa foto: Ion Georgescu/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here