Ziua Forţelor Terestre este sărbătorită la 23 aprilie, zi în care creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei.

Anul acesta, în contextul epidemiologic actual şi în urma decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, militarii români participă la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a stării de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări, militarii fiind pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

La mulți ani, multă sănătate și împliniri tuturor celor din Forțele Terestre Române!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here