În lumea presei argeşene, dar nu numai, numele lui Denis Grigorescu e foarte bine cunoscut. Cu toţii care lucrăm în această breaslă ştim că ziariştii argeşeni buni şi foarte buni nu-s foarte mulţi şi că Denis face parte dintre ei.

De altfel, e printre foarte puţinii gazetari din Argeş care poate să scrie articole nu doar în română, ci şi în alte limbi (franceză şi engleză).

A făcut-o pentru o agenţie de presă elveţiană şi o mai face.

Scrierile sale, publicate zilnic pe site-ul Financiar Press sau în paginile ziarului Adevărul, dar şi articolele sale, scrise de-a lungul anilor, în alte publicaţii argeşene, stau mărturie asupra talentului său incontestabil.

Prietenul nostru Denis nu e doar ziarist, ci şi scriitor. Unul care a obţinut un premiu (din partea Romanian Crime Writers Club), chiar la volumul său de debut, acum un deceniu, la Târgul de carte „Gaudeamus” din Capitală.

„Autor român, tradus în curând în suedeză?” e titlul articolului din revista nordică „Alba”

De altfel, despre acest volum, ca şi despre interesul stârnit de el, pe piaţa suedeză a literaturii poliţiste (una dintre cele mai prolifice din Europa), subsemnatul a scris, în revista culturală „Alba”, din Göteborg.

Azi, Denis Grigorescu face 44 de ani; un prilej numai bun de a-i ura ani mulţi, sănătoşi, fericiţi şi fructuoşi.

surse foto: arhivă Denis Grigorescu, captură foto www.alba.nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here