La Mioveni e criză de locuri de parcare, dar numai 10% din şoferi şi-au plătit locuri de parcare

Date:

Share post:

Deşi şi în oraşul Mioveni e dificil, uneori, să găseşti un loc de parcare, primarul urbei, dl Ion Georgescu, e nemulţumit că numai 10% dintre proprietarii de maşini din localitate şi-au rezervat un loc de parcare plătit, în zona de reşedinţă.

„Locurile de parcare și modalitatea de taxare sunt subiecte arzătoare pentru majoritatea posesorilor de mașini din oraș.

Cu toate acestea, surprinzător de puține persoane fizice și-au arătat disponibilitatea închirierii unui loc de parcare în zona de reședință. 

De aproape un an a fost lansată spre dezbatere publică propunerea implementării unui sistem de plată, la o anumită valoare, în fucție de perioada contractată.

În paralel, serviciul de specialitate din cadrul Primăriei a demarat un recensământ al locurilor de parcare disponibile în oraș, un centralizator pe zone și o campanie de trasare și delimitare a spațiilor.

În toată această perioadă am purtat discuții cu numeroși cetățeni și cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din oraș, părerile fiind atât pro cât și contra acestui proiect. 

În urma unei analize aprofundată a acestui subiect s-a constat că, la nivelul cartierului Mioveni, există în prezent un număr ridicat de locuri de parcare în spațiile dintre blocuri și zonele adiacente.

Din calcul fac excepție parcarea supraetajată de la Piața Dacia și întreg Bulevardul Dacia care, după cum bine știți, este drum național (DN 73D) și conform Codului Rutier este intezisă staționarea pe partea carosabilă a drumurilor naționale.

Având în vedere că numărul autovehiculelor deținute de persoane fizice la nivelul cartierului Mioveni este de 12.001, iar numărul autovehiculelor deținute de persoane juridice este de 1.373, până în prezent, la Primărie au fost depuse doar 1.352 cereri pentru parcare cu plată, ceea ce reprezintă doar 10% dintre proprietarii.

De aici rezultă că 90% dintre posesorii de mașini din Mioveni nu sunt interesați, cel puțin nu în prezent, să beneficieze de propriul loc de parcare, contra cost. 

Totuși, spațiile pentru parcare pot fi mult mai generoase dacă cetățenii conștientizează faptul că cele 1.352 de “mașini de firmă”, înregistrate pe persoană juridică, conform legii ar trebui parcate doar în spațiile societății sau ale agentului economic de care aparțin, nu în zonele rezidențiale.

Dubele, camioanele, microbuzele și alte autoutilitare sunt interzise în parcările blocurilor prin hotărâre de Consiliu Local. De asemenea, sunt numeroși proprietari care locuiesc la case, dar care preferă să parcheze autoturismul în parcarea blocului cu care se învecinează, deși au spații în curțile proprii.

Vă asigur că administrația locală caută constant soluții în acest sens, avem proiecte pentru realizarea unor noi parcări, iar situația rămâne momentan în dezbatere. 

Fac apel la simțul civic și la responsabilitate pentru că doar prin colaborare și înțelege între vecini și în comunitate, vom putea conviețui civilizat.
În continuare propunerile și ideile dumneavoastră legate de acest subiect sunt bine-venite”, a declarat primarul Mioveniului, printr.o postare pe o reţea de socializare.

sursa foto: Facebook

2 COMENTARII

  1. Din experienta proprie pot spune ca multi proprietari de masini nu sunt interesati sa depuna cereri pentru locul de parcare pentru ca au 2,3 sau chiar 4 masini. Normal ca nu sunt dispusi sa plateasca pentru fiecare masina. Zilnic in zona A-uri sunt certuri pe aceasta tema. Chiar nu se poate gasi o solutie sa avem si noi cei care am depus cereri pentru loc de parcare un asemenea loc asigurat. Contra cost desigur. Am depus 2 cereri la primarie in acest sens si nici in ziua de azi nu am primit raspuns iar de cateva zile am masina parcata in strada pentru ca in locul unde parchez de 3 ani de cand am masina a tras un alt locatar din blocul vecin si a uitat sa mai plece cu masina…

  2. Poate ne spuneti si care este numarul hotararii consiliului local sau un link ceva.
    Va multumesc.

    Ne interesăm şi într-o zi sau două sperăm să putem publica şi ceea ce vă interesează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Crimă şocantă descoperită la Bascov. Bărbat cu probleme psihice care a ucis 5 membri ai familiei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au...

Video: PERCHEZIȚIE PENTRU IDENTIFICAREA UNEI ARME NELETALE

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase...

Campionat internațional de volei la Mioveni

Sala Sporturilor din Mioveni găzduiește, de miercuri, 10 august,...

Accident între un autoturism şi un autocamion la Morăreşti. Cinci victime transportate la spital

Aseară, în jurul orei 19.27, pompierii argeşeni împreună cu...

Balkanik Festival la Grădina Uranus din Bucureşti

Balkanik - World Music Festival, eveniment recunoscut pentru atmosfera...

Oraşul Mioveni găzduieşte Campionatul Balcanic de volei feminin U19

Începând de mâine, 10 august, oraşul Mioveni, va găzduit...

Presa autohtonă, în epoca geamantanelor cu bani

Ieri, site-ul de presă independentă - mai avem aşa...

Impuls de Argeş: Fiul fostului vice de la Miceşti, cercetat pentru delicte silvice

Timp de mai multe mandate, Nicolae Olteanu a fost...