La Ministerul Transporturilor, despre şpăgi se discută chiar în biroul ministrului Răzvan Cuc

Date:

Share post:

În cadrul emisiunii „Dosar de politician”, realizată de colegul Silviu Mănăstire şi difuzată aseară, la postul B1 TV, a fost redată o înregistrare audio conţinând o discuţie purtată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi Iosif Szentes, fostul director al CFR Călători.

Discuţia cu pricina a avut loc în aprilie 2017, când la Transporturi ministru era tot dl Cuc.

Întâlnirea respectivă a avut loc la cererea ministrului, care l-a chemat pe Iosif Szentes la el în birou, pentru discuţii de serviciu.

Cu acest prilej, ministrul Cuc a aflat de la subordonatul său de la CFR Călători că acestuia i se oferă bani pentru măsluirea unei licitaţii. Şi nu puţini: o jumătate de milion de euro.

În caz contrar, dacă Iosif Szentes ar fi refuzat şpaga, ar fi urmat să fie schimbat din funcţie. Acesta a refuzat, aşa că a fost schimbat din funcţie, după câteva luni.

De notat că nici ministrul Răzvan Cuc, şi nici fostul director al CFR Călători, nu au sesizat Poliţia sau Parchetul despre tentativa de dare de mită.

„Szentes îi spune lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care trebuia să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, implicat în mai multe scandaluri, cu probleme de integritate și un apropiat de Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica (concurent al CFR-ului, n.r.).

Răzvan Cuc îi răspunde că nu are ce face, pentru că decizia fusese deja luată, și poate doar să-i ofere alte funcții.

Szentes îi mai spune ministrului că i s-a oferit șpagă 500.000 de euro să rezolve o licitație și că, dacă el nu va lua banii, cei care îi făcuseră „oferta” vor plăti o sumă cuiva numai să se rezolve problema”, notează colegii de la B1 TV.

Un alt aspect interesant: după ce a fost numit din nou în postul de ministru al Transporturilor (iniţial, PSD îl remaniase pentru incompetenţă), Răzvan Cuc l-a numit în funcția de director al CFR Călători chiar pe Valentin Dorobanţu.

Acelaşi despre care se spune în înregistrare că face presiuni cu bani să ia funcția respectivă.

Întrebat fiind de realizatorul Silviu Mănăstire de ce nu a reclamat autorităţilor tentativa de dare de mită şi de măsluire a unei licitaţii, despre care a admis că a luat la cunoştinţă, ministrul Răzvan Cuc s-a apărat spunând că nu ar fi fost treaba lui să sesizeze autorităţile, ci a celui căruia i s-a oferit mita, în speţă a lui Iosif Szentes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...