La câteva săptămâni după instalarea sa ca ministru al Agriculturii, fostul prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Adrian Oros (PNL), a început să afle ce fel de „specialişti” populează ministerul.

Potrivit declaraţiilor ministrului Oros, făcute ieri, la Cluj-Napoca, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (agenţie din subordinea directă a Ministerului Agriculturii) au fost găsite angajate mai multe persoane a căror pregătire pofesionale nu are nici în clin, nici în mânecă, cu domeniul.

Spre exemplu, printre „specialiştii” în agricultură ai agenţiei respective sunt câţiva foşti miliţieni, dar şi două doamne de meserie… coafeze.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine și, în opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse.

Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută.

În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem peste 14.000 de angajaţi… cifra e mult prea mare”, a declarat la Cluj-Napoca ministrul Oros.

Majoritatea celor a căror pregătire nu are nimic comun cu agricultura au venit în minister prin detaşări de la firme private, în timpul guvernării PSD, când ministerul era condus de celebrul Petre Daea.

Detaşări despre care ministrul Oros a spus că s-au încheiat la 1 ianuarie anul acesta.

sursa foto: Cluj Today

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here