Statele din Europa de Est au repurtat, recent, o mare victorie în disputa lor cu marile lanţuri de magazine occidentale, acuzate adesea că vând produse de calitate mai proastă în ţările estice decât în Vest.

În ultimii ani, autorităţile de protecţie a consumatorilor din Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria au reclamat faptul că acelaşi produs, având aceeaşi marcă, au calitate mai proastă în magazinele din ţările fostului bloc comunist.

Aceasta în condiţiile în care, nota bene, preţurile în Est nu sunt mai mici decât în Germania ori Olanda. Ba dimpotrivă, în destule situaţii.

Noile prevederi legislative europene – neadoptate încă, dar în curs de adoptare – vor interzice, pe viitor, orice diferenţe de calitate între produsele vândute în Est, respectiv în Vest.

Urmarea va fi că, începând de anul viitor (cel mai târziu), produsele vândute de Kaufland, Lidl, Penny ori Carrefour vor avea şi la Piteşti sau la Curtea de Argeş aceeaşi calitate ca la Berlin, Viena sau Paris.

În caz contrar, comercianţii riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri, ceea ce înseamnă milioane sau zeci de milioane de euro.

sursa foto: tekila.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here