La Institutul Inimii din Târgu-Mureş, doctorii între ei: prof. univ. dr. Horaţiu Suciu, dr. Nicolae Ciucă şi dr. Lucian Bode

Date:

Share post:

Prim-ministrul dr. Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul de Interne, dr. Lucian Bode şi cu şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (el încă nu e doctor, da’ urmează) au vizitat, ieri, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş, care a obţinut cea mai mare finanţare prin PNRR pentru construirea unui nou Institut al Inimii.

Informaţia ne-au furnizat-o colegii de la publicaţia Punctul din Târgu-Mureş.

Distinşii tovarăşi din conducerea de partid şi de stat au vizitat actualul spaţiu unde funcţionează institutul din Târgu-Mureş, deşi era evident că habar n-au ce vizitează.

E vorba, după cum spunea prof. univ. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, de un spaţiu construit pe vremea comunismului, cu aproape o jumătate de secol în urmă, dar în care „încercăm să facem medicină de cel mai înalt nivel, de secol XXI”.

„Până acum, de câte ori era o situaţie de chirurgie cardiovasculară pe care niciun alt centru medical din ţară n-o putea rezolva, noi eram primii solicitaţi. Dar am fost mereu ultimii când a fost vorba despre finanţări”, mai spunea, cu ceva vreme în urmă, profesorul Horaţiu Suciu.

Despre ce se face la Instittul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş am scris, ceva mai pe larg, aici. Toto la Târgu-Mureş a mai fost operat, pe cord, de mai multe ori, regretatul artist Mihai Constantinescu, pe care echipa dr. Horaţiu Suciu l-a ţinut în viaţă mai bine de un deceniu.

Revenind la poza de sus, dacă ar fi să-i facem o descriere, aceasta ar putea suna cam aşa: „Doctorii între ei. Prof. dr. Horaţiu Suciu, care salvează câte 2-3 vieţi pe zi, prin operaţii pe cord deschis, dr. Nicolae Ciucă, ajuns prim-ministru nici el nu ştie de ce, şi dr. Lucian Bode, plagiator dovedit, dar totuşi doctor cinstit”.

sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....