„Filarmonica Pitești organizează joi, 29 octombrie  de la ora 19, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic, respectând toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus”, a informat instituţia.

„Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești revin dirijorul Alexandru Ganea și solistul Horia Văcărescu.

În program: Antonio Vivaldi –Simfonia în si minor „Al Santo Sepolcro” și Concertul pentru vioară și orchestră în re minor din cliclul „La Stravaganza”, Charles Auguste Bériot – Scenă de balet, fantezie pentru vioară și orchestră, Fritz Kreisler/Gaetano Pugnani – Preludiu și Allego și Franz Schubert – Simfonia nr. 5 în Si bemol major.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia.

Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B.

Descendent al unei familii de poeți și muzicieni, Horia Văcărescu a început studiul viorii la trei ani cu profesorul Beno Schwartzman, violonist și coleg cu tatăl său în orchestra Operei Naționale din București.

Trei ani mai târziu a avut prima apariție publică, iar la 15 ani a debutat alături de o orchestră simfonică. A studiat, la Universitatea Națională de Muzică din București, cu profesorul Paul Ratz și, la Colegiul Regal de Muzică din Londra, cu celebrul violonist Eugen Sârbu”, a mai transmis Filarmonica.

Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte. La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente, spectatorii așezându-se în ordinea sosirii doar pe locurile marcate disponibile din sală.

sursa foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here