La facultăţile de Poliţie şi Jandarmerie, concurenţă mai mare ca la Medicină

Date:

Share post:

„Aproximativ 3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București organizat în acest an”, a informat biroul de presă al ISU Argeş.

„Pentru anul universitar 2020 – 2021, au fost aprobate 578 de locuri pentru a fi scoase la concurs, repartizate pe facultăți, forme de învățământ, bugetate sau cu taxă de școlarizare.

Etapa de recrutare a candidaților de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor de poliție județene s-a încheiat. Până la această dată, toți candidații înscriși au susținut inclusiv evaluarea psihologică, în baza unei planificări a Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul de presă citat.

Aproape nouă candidaţi pe loc la Poliţie, peste 10 la Jandarmi

Pentru cele 138 de locuri din cadrul Facultății de Poliție, atât pentru forma de învățământ cu frecvență, cât și pentru frecvență redusă, s-au înscris 997 de candidați.

Pentru cele 350 de locuri destinate Facultății de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, s-au înscris 1.230 de candidați atât pentru forma de învățământ cu frecvență, cât și pentru frecvență redusă pentru care se percepe taxă de școlarizare.

În acest an, pentru Facultatea de Poliție de Frontieră au fost aprobate 25 de locuri pentru care candidează 253 de persoane. Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultății de Jandarmi s-au înscris 288 de candidați. Totodată, pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri, s-au înscris 156 de candidați, dintre care 12 sunt femei.

De menţionat că, potrivit acestor cifre, concurenţa la facultăţile de Poliţie, Poliţie de Frontieră şi Jandarmerie e mai mare chiar şi decât cea înregistrată de la mai multe facultăţi de Medicină din ţară.

„În continuare, candidații vor susține proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice în perioada 24-29 august, iar în zilele de 1 și 2 septembrie este planificată proba de evaluare a cunoștințelor”, transmite ISU Argeş.

Centre zonale pentru probele eliminatorii

„De asemenea, pentru prima dată, în acest an, candidații sunt repartizați pe șapte centre zonale pentru susținerea probelor eliminatorii ale concursului, în funcție de arondare:
• Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, site: https://www.academiadepolitie.ro/, pentru candidații din Municipiul București și județele Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, precum și candidații la frecvență redusă, candidații ANP și candidații MApN pentru proba de verificare a cunoștințelor;
• Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, site: http://www.scoalapolitie.ro/, pentru candidații din județele Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
• Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, site: http://www.scoalapolcj.ro/, pentru candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
• Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, site: http://www.avramiancu.ro/, pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
• Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, site: http://www.scoaladragasani.ro/, pentru candidații din județele: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
• Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, site: https://www.jandarmeriafalticeni.ro/, pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
• Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, site: http://www.scoaladepompieri.ro/, pentru toți candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.

Repartizarea și planificarea candidaților pentru susținerea fiecărei probe eliminatorii se realizează de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Informațiile vor fi postate atât pe site-ul instituției de învățământ, cât și pe site-urile celorlalte centre zonale.
Rezultatele finale ale candidaților admiși pe cele 578 de locuri vor fi afișate pe site-ul Academiei de Poliției în perioada 24 – 26 septembrie 2020″, se menţionează în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Proiect spectaculos al PNL: zonă metropolitană prosperă, cu 10 parcuri industriale și patru poduri peste râul Argeș

Radu Perianu, candidatul Partidului Național Liberal pentru președinția Consiliului...

Pitești, pe locul 2 între reședințele de județ cu cele mai mici prețuri la pizza

Municipiul Pitești ocupă locul 2, împreună cu Vaslui și...

Cufundați-vă în lumea aventurilor incredibile de jocuri de noroc: deblocați secretele cazinoului online Yoji

Într-o lume în care tehnologia digitală evoluează constant, industria...

Căpitanul lui CS Mioveni, Daniel Șerbănică, transferat în prima ligă, la nou promovata Unirea Slobozia

Căpitanul lui CS Mioveni, Daniel Șerbănică, a semnat cu...