„O firmă deținută de fina de cununie a fostului șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fraudat un proiect cu cofinanțare europeană,  care viza reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din oraș, declarând facturi pentru lucrări imaginare, emise de firme fantomă deținute de cetățeni moldoveni, ucrainieni sau din Guineea.

În total, societatea a trimis către Consiliul Județean Constanța astfel de facturi fictive în valoare de 2,5 milioane de lei, adică aproximativ  25% din valoarea totală a proiectului european.

Acestea sunt acuzațiile procurorilor DNA Constanța, care în aprilie 2016 au trimis în judecată 10 inculpați pentru organizarea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea cu rea credință de documente ori declarații false care au prejudiciat bugetul Uniunii Europene.

Chiar dacă mulți dintre inculpați și-au recunoscut vina, dosarul trenează în instanță de aproape patru ani, fără să aibă nicio decizie până astăzi”, se arată într-un articol publicat pe platforma www.presshub.ro şi semnat de Cristian Andrei Leonte.

Prejudiciul calculat de procurorii constănţeni se ridică la aproape 2,5 milioane de lei.

Articolul integral poate fi lecturat accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: www.presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here