„Astăzi a demarat proiectul-pilot „Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare”, dedicat copiilor din clasele 0 – IV. Primăria Cluj-Napoca, în urma inițiativei depusă online și votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Astfel, elevii beneficiază de autobuze școlare în care nu circulă altcineva în afara copiilor și a însoțitorilor, dacă este cazul. De asemenea, în fiecare autobuz școlar este prezent un polițist local, pentru a asigura transportul elevilor la școală și către casă în cele mai sigure condiții”.

Cuvintele de mai sus îi aparţin primarului din Cluj-Napoca, dl Emil Boc. Aşa stau acum lucrurile în oraşul de pe Someş: copiii merg la şcoală cu autobuze numai pentru ei, care circulă pe trasee fixe, la orele de intrare, respectiv ieşire de la cursuri.

Cu ceva ani în urmă, la fel se proceda şi la Târgu-Mureş, cu menţiunea că, la un moment dat, iniţiativa a fost stopată.

La Piteşti, copiii vin la şcoală aduşi de părinţi sau pe joc. E arhicunoscut spectacolul oferit de maşini oprite în faţa şcolilor – toate, pe „avarii”, bineînţeles – de blocaje pe străzile respective, nervi întinşi etc.

Iată că există rezolvare şi pentru aşa ceva. O posibilă soluţie a oferit-o primarul din Cluj-Napoca, dl Emil Boc, şi consilierii de acolo.

Îi interesează, oare, pe primarul Cornel Ionică şi pe consilierii locali din Piteşti, un schimb de experienţă cu omologii lor din Cluj-Napoca?

sursa foto: RATUC Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here