A cere ajutor e omeneşte şi normal, mai ales de la oamenii care au fost instruiţi să-l ofere în orice situaţie şi sunt plătiţi pentru asta.

Dar ce ne facem atunci când, încercând să-l cerem, ne lovim de un zid al indiferenţei?

Ce sentimente poate avea un cetăţean al Piteştiului, plătitor de taxe şi impozite la bugetul local, care atunci când are nevoie de Poliţia Locală, e tratat cu sictir?

O doamnă din Piteşti, speriată de dispariţia celor doi copii mici ai săi (puştanii se jucaseră, ascunzându-se după o maşină) a cerut ajutorul a doi poliţişti locali aflaţi în apropiere.

Însă, oamenii legii, din spusele doamnei respective, nici nu s-au sinchisit să se mişte din locul în care erau, darămite să dea o mână de ajutor pentru a-i găsi.

„Nici nu s-au clintit!!!!!! Se uitau la mine ca la o nebună, n-au făcut nicio mișcare de ajutor, nu m-au întrebat nimic!!! Au rămas pe loc câteva secunde și şi-au continuat plimbarea!!!!!!”, a scris doamna Mihaela Teodorescu pe un grup pe Facebook.

Întâmplarea a făcut ca aici să fie vorba doar despre o glumă a celor mici. Dar dacă nu era nicio glumă, ci un caz de dispariţie ori răpire? Poliţiştii locali cu pricina oricum nu s-au deranjat.

Pasivitatea, lipsa de reacţie ori, pur şi simplu, lenea Poliţiei Locale Piteşti nu e nicio noutate pentru piteşteni. Internetul e plin de fel de fel de intâmplări din care reiese că mulţi poliţişti locali îşi iau banii degeaba.

Organigramă stufoasă, bani mulţi, încredere, spre zero

Situaţie în care punem întrebarea: la ce e bună această structură de vreo 200 de inşi, în afară de faptul că se pricepe de minune la tocatul a vreo 14-15 milioane de lei anual? Doar ca să ofere sinecuri şi lefuri grase unor protejaţi de-ai protipendadei piteştene?

Să fim serioşi, această Poliţie Locală nu prea şi-a dovedit utilitatea până acum. Iar încrederea populaţiei în „locali” e undeva pe la genunchiul broaştei.

Am fi tentaţi să zicem că se pot face multe alte lucruri mai utile pentru comunitate cu cele trei milioane şi ceva de euro pe care le toacă Poliţia Locală. Însă, administraţia locală din Piteşti, ne e clar multora, nu e capabilă de mai nimic.

Şi totuşi, nu cumva ar trebui desfiinţată această inutilă Poliţie Locală?

sursa foto: Poliţia Locală Piteşti

2 COMENTARII

  1. Şi totuşi, nu cumva ar trebui desfiinţată această inutilă Poliţie Locală?

    Raspuns : de 100 de ori , DA !!!!

    Răspunsul nostru: de 101 ori da. Vom scrie despre aceasta, după minivacanţa ce vine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here