Am avut și am pierdut, motivat: pentru modernizare. Parcul Krețulescu din Câmpulung a intrat în urmă cu mult timp în renovare și nici acum nu e complet finalizat. Clădirile vechi sunt tot acolo, tot în paragină, păstrate în același stadiu pe durata mandatelor mai multor edili care s-au perindat pe la primărie și care au promis marea cu sarea de fiecare dată.

În urmă cu câteva decenii părinții, bunicii, cunoscuții care au ajuns astăzi la o vârstă onorabilă, au avut onoarea de a se bucura de ștrandul din Parcul Krețulescu. Democrația însă, a avut aici un efect negativ: ștrandul nu a mai funcționat decât câțiva ani de la căderea vechiului regim. Economia nu a mai contat, turismul nici atât, însă începem să avem încredere acum…câmpulungenii sunt ingenioși!

Dacă zilele sunt toride, vacanța de vară e în toi, copiii și tinerii care nu au ajuns încă la mare au găsit o modalitate de a se răcori, chiar în mijlocul orașului, în Piața Primăriei, în fântânile care împrejmuiesc centrul orașului.

Până să deschidă municipalitatea un ştrand, au deschis unul muscelenii înşişi, la doi paşi de Primărie

Astăzi mai mulți tineri s-au bălăcit în apă, fără să le pese de părerea celor din jur. Nu avem ștrand, dar avem idei. Foarte bine! Cu ocazia asta poate se gândesc și autoritățile noastre să amenajeze un spațiu pentru astfel de activități, în aer liber. Bazinul abia redeschis în cartierul Grui nu se încadrează, nici ștrandurile din apropiere, că nu toată lumea are posibilitatea transportului, mai ales pentru copiii mai micuți.

Site-urile de socializare s-au umplut astăzi de poze cu persoane care, lipsite de inhibiții, s-au răcorit în fântânile din centrul orașului. “Primul ștrand din Câmpulung, după 30 de ani de…democrație și așteptări…”, a scris o persoană pe Facebook la vederea imaginilor.

sursa foto: Facebook/Adriana Brătucu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here