În urma decretului semnat pe 17 ianuarie de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ce priveşte obligaţia consiliilor locale de a acorda burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor pentru elevii ce frecventează cursurile din învăţământul preuniversitar, consilierii locali din Câmpulung au aprobat modificarea cuantumului acestor burse.

Mai exact, tinerii nu vor mai primi banii lunar, aşa cum se obişnuia, ci anual. Astfel, elevii ce obţin locurile I, II sau III la olimpiadele naţionale şi cei calificaţi la etapele internaţionale urmează să primească 1000 de lei anual, iar cei care se clasează pe locurile I, II sau III la competiţii sau concursuri naţionale să beneficieze de suma de 500 de lei pe an.

De asemenea, şi bursele de merit, de ajutor social sau de studiu se vor acorda tot anual, sumele încadrându-se între 50 şi 200 de lei anual. Elevii trebuie să aibă media generală peste 8.50 şi nota 10 la purtare. Excepţie fac însă cazurile sociale, unde elevii trebuie să aibă media generală minim 7, iar nota la purtare să fie 10.

La o privire mai atentă şi la un calcul simplu, bursa minimă pe lună la care un elev câmpulungean ajunge nu este mai mare de 5 lei pe lună, bani cu care nu-şi poate procura, dacă stăm să ne gândim nici măcar un stilou.

Imaginea este din arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here