Primarul Câmpulungului, Elena Lasconi, a anunțat, în stilul său specific, printr-o filmare postată pe pagina de Facebook personală, că a început lucrările pentru amenajarea unui nou spațiu public în zona Grădiște. Ca de obicei, începerea unui proiect este anunțat cu multă mândrie, însă așa cum deja ne-am obișnuit în ultimul timp, orice demers făcut de noul edil are un revers și mai mare.

Pentru amenajarea spațiului promis, a fost necesară demolarea vechii centrale termice, astfel încât locul să fie ocupat de un spațiu verde dotat cu aparate de fitness și “locuri de parcare civilizate”, așa cum le numește primărița. Mai mulţi localnici s-au arătat deranjaţi – în mediul online – de această nouă lucrare, având în vedere că pe centrala de la Grădiște se puteau scoate bani frumușei. Indignarea localnicilor vine din faptul că în loc să se scoată bani, se alocă, din bugetul primăriei, circa 7.000 de euro pentru lucrarea respectivă.

Mai mult decât atât, o altă discuție care s-a iscat imediat după începerea lucrărilor a fost cea a locului în care s-a transportat molozul rezultat în urma demolării. Persoanele din circuitul Primăriei au anunțat că firma care se ocupă de eliberarea spațiului se ocupă şi de transportul şi depozitarea molozului, deși, teoretic, aceste responsabilități ar aparține autorității locale.

Firma care se ocupă de demolarea centralei termice de la Grădiște a anunțat că resturile clădirii nu vor fi depozitate pe raza orașului Câmpulung, ci la Valea Mare-Pravăţ, într-un loc în care au obținut permisiunea (pe un teren privat din apropiere de Holcim) . Deși au existat mai multe speculații, cum că deșeurile au fost aruncate în oraș, potrivit unui anunț al primăriei, Elena Lasconi a cerut verificarea faptelor de către Poliția Locală – Compartimentul Protecția Mediului.

Având în vedere că rețelele de socializare abundau de replici dure la adresa edilului pe baza acestor fapte, verificările au venit la fix. Potrivit autorităților, deșeurile care au rezultat din demolări au fost transportate pe raza comunei Valea Mare-Pravăţ.

Mai mare ancheta decât proiectul! De când primărița începe să pună în practică înnoirile pe care le-a promis în oraș, toată lumea așteaptă să greșească și să facă ceva ilegal pentru a o trage la răspundere. Reversul, cum spuneam, este mai mare decât orice buget dorește edilul să acorde proiectelor sale. Pare că nimic nu merge cum trebuie, deci, pare că încă nimic nu s-a schimbat.

În imagine, dna Lasconi, explicând că în locul vechii centrale termice vor apărea o zonă verde şi nişte locuri de parcare.

sursa foto: Facebook/Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here