Un cititor de-al nostru, dl Gheorghe S, din comuna Călineşti, judeţul Argeş, ne-a sesizat o situaţie care, dacă e reală, poate fi considerată foarte gravă.

Omul ne-a semnalat faptul că, de mai bine de o lună, cei de la Primărie au refuzat să efectueze plata indemnizaţiei de însoţitor la care are dreptul mama sa, bolnavă de maladia Alzheimer.

Omului i s-a cerut o procură, legalizată la notariat, prin care mama sa să îl împuternicească să-i ridice indemnizaţia.

Lucru foarte greu, dacă nu imposibil de pus în practică, pentru că un bolnav de Alzheimer nu are discernământ, boala respectivă fiind, de fapt, o formă de demenţă, asociată cu lipsa discernământului.

Cititorul nostru ne-a semnalat că acest caz nu este unul singular. „Mai sunt şi alţii în comună care nu şi-au primit banii respectivi de mai bine de o lună”.

În plus, oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, spun ei, primarul „cheltuieşte banii pe asfaltat ulicioare de un metru jumate-doi metri lăţime, prin sat…deci bani are, numai că nu vrea să plătească indemnizaţiile de însoţitor cuvenite persoanelor cu handicap grav”.

Dacă tot suntem la capitolul nemulţimiri privind edilii din Călineşti, mai notăm şi faptul că, deşi alimentarea cu apă în satul/zona Udeni-Zăvoi e deja realizată aproape integral, sătenilor de acolo li s-a spus că vor beneficia, efectiv, de apă menajeră doar la anul…adică un pic mai aproape de alegeri.

Sătenii, cel puţin, asta bănuiesc, că la mijloc ar fi nişte raţiuni (pre)electorale.

Deocamdată, nu avem de unde şti că lucrurile stau chiar aşa. Azi fiind duminică, nu putem lua legătura cu edilii din Călineşti, dar o vom face mâine şi vă vom prezenta şi părerile dumnealor.

În imagine, primarul din Călineşti, Gheorghe Ionescu (PSD).

sursa foto: CJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here