Ieri, în Capitală, s-a inaugurat cu mult fast cel mai mare edificiu ortodox din ţară şi unul dintre cele mai mari de pe continent, Catedrala Mântuirii Neamului.

Edificiul a costat între 100 şi 120 de milioane de euro, potrivit estimărilor.

La inaugurare au asistat zeci de mii de credincioşi ortodocşi de pe întreg cuprinsul ţării. Slujba de inaugurare a fost oficiată de Patriarhul Biserii Ortodoxe Române, prea fericitul Daniel.

Catedrala are o înălţime de 120 de metri, cu 34 de metri mai mult decât vestita Casă a Poporului. Clopotele cântăresc 25 de tone şi se aud de la circa 15 km.

Capacitatea catedralei este de circa 5.000 de persoane. Când vremea permite, slujbele se pot oficia şi afară, a spus Patriarhul Daniel.

Două lucruri nu ne-au plăcut, legat de Catedrala Mântuirii Neamului.

Unul ar fi parada de limuzine Mercedes, de lux, aparţinând capilor Bisericii Ortodoxe. Ceva mai multă modestie şi smerenie n-ar fi stricat.

Al doilea lucru ar fi clopotele: ele au fost comandate unei firme din Austria. Din câte ştim, există cel puţin una sau două turnătorii din ţară care ar fi putut fabrica acele clopote, în condiţii comparabile de preţ şi de calitate.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here