Am relatat, zilele trecute, despre un gest inedit al primarului din Oradea, dl Ilie Bolojan, care a găsit ad hoc un leac pentru lăcomia unor proprietari de farmacii.

Pentru că aceştia nu voiau să comercializeze măşti ieftine (1,5 lei bucata), din cauza câştigului mic şi el, pe măsura preţului, primarul Bolojan a decis ca municipalitatea să vândă ea însăşi măştile, prin intermediul chioşcurilor de bilete de transport local şi al încasatorilor din pieţe.

Am fost, însă, plăcut surprinşi că aflăm că gestul primarului din Oradea nu numai că a fost urmat şi de primari din alte oraşe din ţară (Satu-Mare e un exemplu, acolo municipalitatea a distribuit gratis măşti populaţiei), dar surpriza a fost cu atât mai mare – şi mai plăcută – să aflăm că o iniţiativă asemănătoare a avut şi un primar din Argeş.

Concret, la Băbana, comună aflată în imediata apropiere a Piteştiului, primarul Bebe Ivan a cumpărat şi distribuie gratuit măşti de protecţie acelora dintre locuitorii comunei care nu-şi permit să şi le cumpere.

„Noi distribuim măşti de protecţie, absolut gratuit, populaţiei… le-am achiziţionat la 1,20 lei bucata de la Francesca Industries (o firmă de confecţii şi tricotaje din Piteşti, care a început să producă şi asemenea măşti – n.r.)

Am luat din fondul de rezervă (al Primăriei – n.r.) 5.000 lei prin hotărâre de consiliu local, ca să cumpărăm măşti…

… Măştile se distribuie gratuit, prin poştaşul comunei şi încasatorul de apă”, ne-a informat primarul comunei Băbana, Vasile Bebe Ivan (în imaginea de sus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here