„Deşi Academia de Poliţie a prezentat conducerii ministerului şi în spaţiul public o serie de informaţii în sensul că au fost verificate 149 de teze de doctorat din care 55 ar fi fost peste pragul acceptat al coeficienţilor de similitudine, în fapt, în cadrul procesului început în anul 2018, au fost verificate doar 82 de teze de doctorat din care 61 au fost peste pragul de alertă”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul-şef Monica Dajbog.

Altfel spus, 61 de teze de doctorat din cele 82 verificate sunt plagiate. Adică mai bine de două teze de doctorat din trei sunt, de fapt, nişte furturi intelectuale.

„Concluzia evaluării efectuate de Corpul de control al ministrului (de Interne – n.r.) este că la nivelul Academiei de Poliţie nu există o politică coerentă de identificare şi sancţionare a plagiatului.

Nu există o procedură de verificare a tezelor prin programul de semnalare a similitudinilor, nu există o bază de date cu propriile teze de doctorat, nu sunt stabilite criterii, proceduri şi standarde obligatorii pentru prevenirea fraudei în cercetarea ştiinţifică, inclusiv a plagiatului”, a mai spus dna Dajbog.

Urmarea a fost că numărul de doctori scoşi de Academia de Poliţie a crescut exponenţial. O mulţime dintre aceştia şi-au construit, prin fraudă, cariere universitare şi au dobândit funcţii de conducere graţie furturilor intelectuale.

Iar noi, contribuabilii, plătim acestor doctori în furăciuni sporuri consistente la salariu, lună de lună.

sursa foto: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here