Klaus Iohannis explicând mezalianţa cu PSD: „PNL a făcut toate schimbările… necesare pentru a asigura o guvernare competentă”

Date:

Share post:

Prezent, azi, la vila Florica de la Ştefăneşti (domeniu al familiei Brătianu, transformat mai nou în Muzeul Naţional Brătianu”, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs în faţa asistenţei formate din lideri, membri şi simpatizanţi liberali şi ziarişti, cu ocazia aniversării a 147 de ani de la înfiinţarea PNL.

În alocuţiunea sa, Klaus Iohannis a explicat, între altele, şi de ce s-a sucit atât de brusc, renunţând la tiradele anti-PSD şi aducându-i pe social-democraţi la guvernare. E drept, a făcut-o pe ocolite şi fără să pronunţe numele PSD.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred eu, şi cred că dumneavoastră vă doriţi acelaşi lucru.

Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024″, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

„PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României”, a mai punctat şeful statului.

„În mod evident, este, uşor, relativ uşor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi ţara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Dar indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării: Partidul Naţional Liberal. În definitiv, PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile”, a mai cugetat preşedintele.

Referirea la virajul de 180 de grade, prin care duşmanul PSD a devenit aliatul PSD, a fost singurul aspect interesant din discursul plin de platitudini al preşedintelui Klaus Iohannis.

Au mai existat şi fraze aproape umoristice în acest discurs, sau unele pe care nu le cred nici liberalii înşişi. O mostră în acest sens: „Partidul Naţional Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului. 

Aşa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Naţional Liberal este vectorul dezvoltării României, şi subliniez acest lucru. Eu ştiu asta, şi românii ştiu asta…”

sursa foto: captură video Facebook/PNL

Vizite4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...