Potrivit unei ştiri a agenţiei de presă Agerpres, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că măsurile de obligativitate a vaccinării (alternativ, testare pe bani proprii), instituite de Guvernul Cîţu, ar trebui extinse şi la alte categorii sociale sau profesionale, după modelul deja oferit de Italia sau de Franţa.

„M-aş duce mai departe cu aceste decizii şi mai bine mă înjuraţi pe mine, cei care nu sunteţi de acord cu vaccinarea, decât să ajungeţi la Terapie Intensivă şi să muriţi. Eu aş merge până acolo, poate dincolo de ce au făcut italienii, care au zis: de la 1 octombrie nimeni nu intră, nici dacă are serviciul la stat, nici dacă are serviciul la privat, dacă nu este vaccinat. Punct.

Poţi să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar şi statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege… dăm lege, nicio problemă”, a declarat liderul UDMR.

„… eu sunt pentru o abordare destul de dură, brutală. Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, în anii ’30, ’40, ’50, ’60, ’70, inclusiv când noi ne-am născut, atunci probabil că mulţi dintre noi nu am fi azi”, a mai spus dl Kelemen.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, care a urmat unei decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de luni e obligatoriu certificatul verde Covid (care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă) pentru accesul în majoritatea locurilor publice, acolo unde rata de infectare depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here