„Suntem în al 25-lea ceas. Nu mai e timp de jumătăți de măsură. Ordonanța Militară anunțată sâmbătă, care restricționează drastic circulația doar pe timpul nopții, trebuie extinsă pentru toată durata zilei.

Știm că există discuții aprinse la vârful statului, știm că guvernul și autoritățile medicale cântăresc toate opțiunile și tind să meargă pe o abordare graduală. Nu mai e cazul să ezite pentru că răspândirea virusului e deja incontrolabilă”, a scris jurnalistul Cristian Pantazi, într-un editorial publicat ieri pe site G4Media.

„La fel ca în Italia acum trei săptămâni, și în România sute de mii de români au ieșit sâmbătă la plimbare, cumpărături sau întâlniri în oraș. Vom vedea rezultatul peste două săptămâni…

… Odată ce restricționarea circulației va fi făcută, ea trebuie întărită prin controale drastice cu forțele de poliție, poliție locală, jandarmerie și armată. În paralel, guvernul trebuie să fie mult mai deschis la comunicare, tocmai pentru a risipi incertitudinile, panica și scenariile panicarde. Experiența ultimelor zile ne arată că, în loc să crească direct proporțional cu îngrijorările cetățenilor, comunicarea guvernamentală a scăzut”, mai scrie Cristian Pantazi.

Articolul complet din care am citat aici îl puteţi lectura dând click pe link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here