Judeţul Argeş, împreună cu alte 16 judeţe ale ţării a intrat, de azi de la ora 14, sub incidenţa unei avertizări meteo de ploi, furtuni şi vijelii, valabil până mâine dimineaţă la ora 6. Capitala şi alte 10 judeţe se află sub avertizare cu cod galben, pentru aceleaşi fenomene meteo.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp”, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe arii restrânse, astfel de ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi vijelii, se vor semnala şi în restul teritoriului. Fenomenele vor fi mai accentuate în zona montană înaltă, cum ar fi, la noi în judeţ, pe Transfăgărăşan, pe culoarul Rucăr-Bran şi în celelalte zone alpine din nordul Argeşului.

sursa foto: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here